Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

I morgon är det den 1 maj

I morgon är det den 1 maj 2014 och många aktiviteter i Karlskrona. För min del börjar jag med att följa reveljens vandring genom stan som startar klockan 07.00Sparregården och avslutas i Gröna Gången knappt två timmar senare och det blir förhoppningsvis många bilder från den långa marschen, särskilt stoppet för blåbärssoppa på Björkholmen! Tänkte sen ta lite bilder på Socialdemokraternas och Vänsterpartiets 1-majfirande och även några bilder på de förstnämndas “demonstrationståg” plus även Sverigedemokraternas informationstält på Stortorget (tredje året i rad nu).

Illustrerar den 1 maj 2014 med nedanstående gamla vykort som är taget den 1 maj för 112 år sedan och demonstrationståget för allmän rösträtt passerar utanför Folkets HusÖstra Köpmangatan.

Demonstrationståget för allmän rösträtt passerar utanför Folkets Hus på Östra Köpmangatan den 1 maj 1902

Jimmie Åkesson talar på Klaipedaplatsen i Karlskrona fredagen den 2 maj klockan 11.30!

Fredagen den 2 maj kommer så Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson för att hålla tal på Klaipedaplatsen klockan 11.30 tillsammans med partiets förstanamn till EU-valet, Kristina Winberg. Jag tänkte att det passar rätt bra att väva ihop Jimmies besök med just ovanstående bild efter att ha läst en kommentar från en läsare på Helsingborgs Dagblad som jag tycker stämmer rätt bra med verkligheten.
Kommentaren är skriven till en artikel om Jimmie Åkessons besök i Helsingborg, där mötet stördes av ett tiotal skränande vänstersympatisörer (innan polisen körde bort dem) och artikeln är helt koncentrerad till detta och inte ett ord om innehållet i talen som annars applåderades av cirka 300 lyssnare på torget.

EU-turnén omfattar 90 svenska städer med upp till fem besök varje dag. Den 2 maj är det först Ronneby, sedan Karlskrona, Kalmar, Oskarshamn och Västervik, så det är nog svårt för de kringresande demokratiföraktarna att hänga med till alla platser. Så här lyder kommentaren som jag tycker är alldeles utmärkt information för alla indoktrinerade svenskar som fortfarande kallar Sverigedemokraterna ett högerparti.

“I Ängelholm gick det värdigt till. Respekten var ömsesidig, men så är Jimmys budskap inget anmärkningsvärt, snarast recyklad sossepolitik från 70-80-tal: skydda de svenska jobbarna. Inte särskilt upphetsande, men begripligt. Hårdare asylregler, resurser till tull och polis andas realism och trygghet. Många gymnasieungdomar: det är också de som får stå tillbaka i kön, när AF prioriterar nyanlända med utbildning och praktik. Den falska altruismen hos röda och blå sossar blottlades. Tack!”

En bra kommentar tycker jag, även om den inte är helt klockren! För min del vill jag gå längre tillbaka i tiden till 1940-talet med Per-Albin Hansson som statsminister och på 1950-60 talen med Tage Erlander fram tills Olof Palme förstörde Socialdemokraterna när han tog över 1969. Jag tycker Sverigedemokraternas politik är mycket lik den Socialdemokraterna förde fram till 1969, vilket också mycket riktigt Jimmie Åkesson skriver flera gånger i sin bok “Satis Polito” och han har ju även låtit “Per-Albin Hansson” skriva förordet till boken!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>