Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Saltö från Ekholmen 1930

Dagens gamla vy i Karlskronabloggen är tagen från Ekholmen mot Saltö någon gång omkring 1930. På den tiden hette bron mellan Ekholmen och Saltö bara Saltöbron. Det var först år 1965 som den nya Saltöbron stod färdig och därför heter denna bro idag Gamla Saltöbron.

Husen på Målaregatan på Ekholmen finns kvar än idag och de två små husen till höger på Saltö står också kvar. I övrigt är alla hus som syns på bilden från Saltö ersatt med modernare bebyggelse.

Jag har sprungit över denna bro tusentals gånger under mina löpturer i Karlskrona och jag har ett särskilt minne av hyreshusen i mitten som stod obebodda i många år innan de revs för kanske drygt 20 år sedan. Det var en bidragsfuskande kund jag träffade i jobbet på Försäkringskassan som påstod han hade adress där, trots att ingen då bott där på många år.

Det var dock inte mycket man kunde göra åt detta på den tiden när det gällde underhållsbidrag, för sa man att man inte bodde tillsammans med familjen gjorde man inte det.

Idag är det ju dock tusenfalt värre med enorma belopp i till bidragsfuskare i form av “kaninmän” och folk som spelar “handikappade “och har hela släkten anställda dygnet runt som “personliga assistenter“.

För er som inte följer ocensurerade medier finns en bra artikel på Avpixlat nedan där det även länkas till fler av dessa enorma miljonbedrägerier, men som p g a av “politisk korrekthet” tyvärr knappt redovisas i de censurerade svenska gammelmedierna.

Avpixlat: “Svenska assistensbehövande betalar priset för massbedrägerierna”

Saltö från Ekholmen 1930

2 comments to Saltö från Ekholmen 1930

 • Fd K-a-bo

  Just assistansbedrägerierna har berört mig djupt. Det rör ju sig om pengar som direkt tas från de som verkligen behöver dem bättre!
  Obegripligt att det inte sker någon som helst efterkontroll? På 50-60-talet hade ju t ex förs kassan folk som gjorde hembesök hos sjukskrivna och kontrollerade läget. En grannkvinna till oss hade vid ett sådant besök dammsugaren framme och det höll på att ta hus i h-e hos kontrollanten..
  Med tanke på de belopp som dessa bedrägerier ofta rör sig om, det är ju inga problem att snabbt nå miljonbelopp för en som “kräver 24/7-hjälp” så borde samhälleliga kontrollanter vara ett absolut måste? Det skulle dessutom ge både jobb och tydliga signaler till dessa bedragare om vad samhället anser.
  Eller, vilket jag tror, det skulle i mes-Sverige anses man blir “krengt” av att bli utsatt för en kontroll..

 • Karlskronabloggen

  Ja, det är väl tyvärr så att Försäkringskassan drar sig för kontroller i många fall när det rör sig om “bedragare av utländsk härkomst” för att inte just riskera en anmälan till DO.

  Det var delvis så redan på 1980-talet när jag jobbade där och vi hade ett solklart sådant fall, men det var bara småsummor som gällde förtidspension och ingenting jämfört med assistansbedrägerierna idag.

  När det gäller sjukkontroller jobbade jag egentligen inte med det, men fick åka på många sådana när det gällde anonyma anmälningar.

  En del fullständigt horribla fall även på den tiden, ett exempel var bl a en man jag besökte som enligt en anonym anmälan var fullt frisk. Åkte hem till familjen och mannen ojade sig hela tiden över sin värk i ryggen och sa att han låg till sängs nästan hela dagarna och skulle vila hela eftermiddagen, varpå hans lille son på 4-5 år utbrast:

  “- Men pappa, vi skulle ju bygga på lekstugan i eftermiddag?”

  RIDÅ – Men det var inte något man kunde göra, förutom att säga att vi kanske kommer tillbaka i eftermiddag och kollar…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>