Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ulvaeus om Kalle Sändare

Carl-Axel Thernberg (1931-2008), mer känd som Kalle Sändare såg vi i ett hyllningsprogram i SVT för en tid sedan. Här några utdrag från programmet där Björn Ulvaeus i ABBA uttalar sig om Kalle Sändare och hans betydelse. Har nog några av Kalles trettiotalet LP-skivor någonstans, men numera finns en stor del av hans underbara busringningar att höra på YouTube.

För övrigt tilldelades Björn Ulvaeus nyligen Gris- och Skridskoföreningens Gustav Hjäler-stipendium för år 2022 på 75 spänn. I priset ingår också ett sirligt diplom, en kaffepetter modell G33 samt ett livstidsmedlemskap i föreningen. Motiveringen till årets pris lyder:

För att bara vara världens mest kända Kalle Sändare-förespråkare. För att ödmjukt alltid ställa upp när han kan göra något för att verka för Kalle Sändares minne. Det kan gälla TV-program, böcker, nevr och lite annat. Att som en av världens mest kända låtskrivare och ordkonstnärer tagit fasta på Kalles devis ”Många rosor är vackra, men ord säger mer än rosor.” Det har tagit stipendiatens ord över hela jordklotet. I Sverige har Björn Ulvaeus tagit vara på Kalles uttryck ”Det är vi ändå” i succélåten med samma namn. Det är så att man bara flämtar till när man inser stipendiatens storhet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>