Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Cléo och Rudolph populära

Efter ett mycket långt uppehåll har jag åter börjat sälja diverse vykort från min samling på Tradera. Det är inte lika lätt som för tio-tolv år sedan, men kollar man vad som är populärt just nu genom att sortera avslutade auktioner efter antal bud så hittar man vad som fungerar just nu.

Har kört två omgångar med cirka 25 kort varje gång och det som sålt i särklass bäst är vykort med danserskan Cléo de Mérode (1875-1966) och skådespelaren Rudolph Valentino (1895-1926). Vykorten med Cléo är från de allra första åren av 1900-talet och de med Rudolph från 1920-talet. Detta var egentligen vykort jag köpte “på skoj” för länge sedan, men tänkte nog att jag nog skulle kunna sälja på eBay någon gång i framtiden. Dock såg jag nyligen att de säljer bra även i Sverige då det tydligen finns samlare här också, så det har gått långt över förväntan.

Skönt att bli av med åtminstone enstaka vykort som jag själv inte samlar så jag ska försöka köra ett par mindre omgångar ytterligare framöver. Det är ingen mening att vykorten ligger i någon låda hos mig utan bättre att de hamnar hos någon samlare som uppskattar korten. För övrigt en stor eloge till köparna som nästan alla betalar omedelbart efter auktionerna via Swish innan jag ens hunnit skicka korten.

Cléo de Mérode och Rudolph Valentino

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>