Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Åka till Holmsjö Marknad?

I morgon är det Holmsjö Marknad, eller vårmarknaden om man ska vara noga. Det var tidigare en tradition att alltid besöka Holmsjö både vår- och höstmarknad, men det har blivit mer och mer sällan med åren. Funderade ett tag att köra dit i morgon men med de absurda bränslepriserna är det nu helt klart billigare att ta tåget till Holmsjö. Tankade diesel i veckan till en kostnad av knappt 25 kronor litern vilket är helt absurt. En näst intill fördubbling jämfört med priset bara för några år sedan och dessutom tvingas svenskar tanka diesel av sämre kvalitet då den blandats upp av något trams som ska vara “miljövänligt”.

Nu får jag fundera vidare kring marknaden för den enda gång jag tidigare åkt Krösatåget till Holmsjö var vårmarknaden 2014 och då var tåget fullt av sjörövare, eller i detta fallet tågrövare, som tog över vagnen vi satt i. De var dock rätt snälla och lät oss stiga av vid Holmsjö station innan de åkte vidare till Emmaboda.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>