Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Gamla rådhuset i Ronneby

Lite tidig till ett möte i Ronneby klockan 08.00 idag fick jag 20 minuter över och kunde ta en promenad i den härliga morgonsolen. Solen låg perfekt mot framsidan av min gamla arbetsplats i Gamla Rådhuset. Det var i april 1978 jag började arbeta där på heltid, men det blev en kort heltid. Jag ville hellre jobba i personalpoolen och så blev det under många år, men det blev mycket arbete av skiftande slag i Ronneby även under hela 1980-talet och det var just i denna byggnad Försäkringskassan hade sitt Ronnebykontor med verksamhet både på första och andra våningen. Sedan blev det flytt till en nybyggnad i Kvarteret Ernst och även där jobbade jag till och från fram till 1999.

Rådhuset byggdes 1890 i Kvarteret Frida och har adress Karlskronagatan 36 och ägs av Ronneby kommun. Idag finns här Navigatorcentrum som hjälper ungdomar att hitta jobb med individuellt anpassade arbetsmarknadsåtgärder. På andra sidan byggnaden finns den vackra Rådhusparken mittemot Ronnebyån.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>