Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Filadelfiakyrkan 1950

Dagens gamla vykort, som är postgånget i november 1950, visar Filadelfiakyrkan Västra Köpmansgatan. Fotograf var Ester Jönsson som hade sin ateljé på samma gata, lite längre ned mot Hoglands park. Det är sällan man ser vykort från hennes kamera för hon sysslade mest med porträttfotografering inne i ateljén.

Idag heter det Pingskyrkan och den nya namnskylten finns lite längre ned på väggen tillsammans med ett kors. Jag är inte insatt i frikyrkoverksamheten, men Filadelfiaverksamheten är väl idag en del av Pingströrelsen?

1 comment to Filadelfiakyrkan 1950

  • larslindblog

    Ja..precis …Pingströrelsen kallade ofta sina kyrkor för Filadelfia.

    Varför man bytt namn vet jag inte.

    Ungefär lika obegripligt för utomstående som när inarbetade begreppet LANDSTINGET ..ändra till Region. …massor av brevpapper , kläder mm kasserades.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>