Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Bröstvårtor får inte synas”

När jag började samla gamla vykort i slutet på 1980-talet bytte jag bort eller sålde en hel del av mina gamla främst Singel- och LP-skivor från 1960-talet. Dock behöll jag en hel del av nostalgiska skäl eller för att köparen var extra intresserad. Har t ex kvar min första LP med Small Faces och första singel med Sven-Ingvars. Jag har även behållit två att den tidens “Spisar-Boxar”, en för singlar och en för LP och de är rätt fulla med skivor.

En kul singel är denna “Gitarzan” med Jerry Williams som också har Leena Skoog på omslaget. Jag är med i en grupp som handlar om gamla vinylskivor på Facebook så jag lade upp bilden nedan och undrade helt enkelt om det var en ovanlig eller vanlig singelskiva? Det kom rätt många svar direkt, men efter bara cirka tio minuter kom detta meddelande från Facebook:

” Det här inlägget bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet, så det är bara du som kan se det”.

I en lite närmare förklaring fanns informationen att bröstvårtor inte är tillåtna att visa utom undantagsvis om bilden visar någon som ammar ett barn. Här kan man ju se en av Leena Skoogs bröstvårtor så jag accepterade naturligtvis det löjliga beslutet från Facebook. Det hade gått att begära en vidare manuell granskning, men enklare då att pixla bröstvårtan nästa gång jag lägger upp bilden och ställer samma fråga!

Om någon orkar höra låten så finns den på YouTube, det måste vara en av Jerry Williams absolut sämsta?

Jag kan inte höra Leena Skoog i Gitarzan, men hon kom med denna skiva där hon sjunger “Svaret på Rosen” och jag tror det är den enda skiva som gavs ut med henne. Hon var ju annars mest känd som utvikningsflicka och medverkade även i några av den tidens svenska filmer, bl a Åsa-Nisse.

2 comments to “Bröstvårtor får inte synas”

  • Igge

    Trots fina tuttar så ser hon ut som Greta i fejset på omslaget med Jerka!

  • Mikael Slytmo

    Jag råkade ut för detsamma på FB…. men blev fängslad i 24 timmar 🙂
    Och då va det på en nostalgisida 🙂

    Ibland är deras regler outgrundliga…. Lemlästade människor är ok, men inte en tutte…otroligt 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>