Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Björkholmens Dag” idag!

Idag firades Björkholmens Dag med diverse aktiviteter med start klockan 11.00 då det var rundvandringar där guider berättade om Björkholmens historia. Det var “öppna gårdar” och det fanns även musikunderhållning, konstnärer på plats och någon liten “loppis”. För min del blev det bara ett hastigt besök eftersom annat var inbokat efter lunch, men jag tycker det var ett mycket trevligt initiativ av arrangören Björkholmens Byalag!

"Björkholmens Dag" idag!

Här får en av grupperna en guidad tur med Saltösund och den nya bebyggelsen på Saltö i bakgrunden!

"Björkholmens Dag" idag!

Här ser vi en annan grupp vid Chapmansplan med varvsmuren till vänster. I äldre tider låg Oskuldsparken här, men idag är det bara en tråkig parkeringsplats. Gruppen har stannat här och jag förutsätter att guiden berättar om att just där de röda husen finns idag fanns tidigare Matts Rosenboms lilla stuga. Fast det var innan platsen var utfylld och Rosenbom hade på sin tid faktiskt strandtomt just där!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>