Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Minns ni OK Motor Hotell?

När OK Motor Hotell slog upp portarna 1965 hade hotellet ett riktigt “guldläge” vid Ankaret där den då enda infarten mot Karlskrona centrum passerade. Vykortet är postgånget 1969 så bilderna måste vara från något av de första åren när verksamheten förmodligen blomstrade. På skrivsidan av reklamvykortet kan vi bl a läsa att det då fanns “48 toppmoderna rum till humana priser” på OK Motor Hotell.

Efter Österledens invigning 1972 som innebar ny infart från norr och öst minskade dock kundunderlaget ordentligt. Här kom senare “Motell Rosenbom” men verksamheten och byggnaderna förföll mer och mer. Sedan ett antal år tillbaka bedriver nu Karlskrona kommun här ett stödboende för “socialt utsatta” personer.

Minns ni OK Motor Hotell?

4 comments to Minns ni OK Motor Hotell?

 • Tjalle

  Jo visst minns jag.

  T.ex. att jag efter att ha ätit här fick in en insändare i Expressen om en del matställes “ovana” att sälja formad friterad potatismos som “pommes frites”. Men entrecoten var god.

  Jag minns att jag här vid OK-macken köpte en liter superbensin för en krona i present till min folkvagn när denne fyllde 10.000 mil !
  Folkvagnen hade jag köpt för 1.900 kr hos Sigurd Råberg.

 • Karlskronabloggen

  När det gäller OK Motor Hotell eller restaurangen har jag inga direkt minnen av dessa och det fanns väl ingen direkt orsak för boende i Karlskrona till besök.

  Minns däremot också OK-macken och när jag under en period omkring 1980 arbetade i personalpoolen på Försäkringskassan och under en lång period hade arbetsplats i Sölvesborg. Jag hade en gammal Fiat 128 som hade rosthål i tanken så fyllde man över halv tank läckte det och luktade bensin inne i bilen. Så varje morgon tankade jag på OK-macken för 30 kronor i sedelautomaten, vilket räckte tur och retur till Sölvesborg varje arbetsdag!

 • Tjalle

  En direkt orsak var att … prova !
  Hur entrecoten var här ift konkurrensen.
  Som t.ex. “Röda Rummet” under Domus på backen ner mot Hoglands Park.
  Och som sagt: Entrecoten var bra. Men pommesen …

  • Karlskronabloggen

   Har tyvärr ingen uppfattning om entrecoten på OK Motor Hotell, däremot smakade jag den många gånger på Röda Rummet. Jag ska ta fram någon bild från Röda Rummet senare och även från restaurangen på Domus i samma byggnad. När det gäller pommesen har jag aldrig hört talas om den varianten du nämner tidigare och jag har svårt att tänka mig att den skulle vara speciellt god!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>