Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Rödluvan” på Strandgården

Jag är helt säker på att många “kaulskroniter” minns “Rödluvan” och företagets barn- och tonårskläder! “Rödluvan” hade sin tillverkning i Strandgården, för övrigt i den enda byggnad som sparats vid nybygget på Pottholmen. Vykortet är utgivet av Karlskrona Papperslager någon gång på 1950-talet. “Rödluvan” hade affär på Ronnebygatan 36 som dock lades ned i samband med EPA-bygget 1965 och under korta perioder fanns även flera filialer i “staun”, bl a på Borgmästaregatan. Det var många duktiga sömmerskor som arbetade där och många av den tidens “hemmafruar” som arbetade deltid, bl a min bästa barndomskompis mamma! Säkert har många kvar barn- och ungdomskläder från den tiden med “Rödluvans” klassiska röda logotyp som syns på den nedre bilden från skrivsidan av vykortet.

"Rödluvan" på Strandgården

 

rodluvan-loggo

1 comment to “Rödluvan” på Strandgården

  • Anna Gånge

    Sydde idag om min mammas mammaklänning från 1971. Jag ska ha den som kjol på midsommar. Den är gjord av Rödluvan i Karlskrona. Återbruk 47 år senare!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>