Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Armbanden hjälper inte…

Rikspolischef Dan Eliassons uridiotiska idé, som redan gjort Sverige till åtlöje i utländska medier, om att Polisen ska dela ut armband till kvinnor och unga flickor med text på svenska(!) “Tafsa inte”, har naturligtvis inte hjälpt det minsta mot våldtäkter och sexuella ofredanden i samband med stora folksamlingar. Våldtäkter två kvällar i rad på Bråvallafestivalen i Norrköping liksom en rad sexuella ofredanden på festivalen “Putte i parken” i Karlstad. Tecknaren Jan-Erik Ander (Jeander) har gjort två mycket passande teckningar kring detta trams och till höger en tidig  morgonrapport från Polisen i Karlstad. Var och en kan ju dra sina egna slutsatser och det är för en gångs skull trevligt att konstatera att varken Polisen eller gammelmedierna (se länkar under bilden) mörkar fakta kring gärningsmännen, även om de fortfarande kallas “barn”.

Armbanden hjälper inte

Aftonbladet: “Många anmälningar om ofredande på festival”

Värmlands Folkblad: “Sexuella ofredanden på Putte i Parken”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>