Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

När inget annat hjälper…

… drar gammelmedierna med Aftonbladet i spetsen åter upp att Stiftelsen Expo ännu en gång kommit fram till att det är många som “hoppar av” från Sverigedemokraterna och fabulerar om att det skulle bero på “inre konflikter”. Jag tänker inte skriva något själv utan här kommer ett klarläggande från riksdagsman Stefan Jakobsson (som för övrigt kommer till Karlskrona den 11 oktober för att föreläsa om partiets skolpolitik).

“En tidning som gillar att ljuga säger att vi har 5 avhopp i veckan. Klargöranden:
1. 30-35 tomma stolar har vi haft sedan årsskiftet 2014/15 Alltså ingen ökning.
2. Nästan 80 % av alla avhopp har att göra med 2 kategorier. De som skrev sig själva eller blev skrivna av andra okynnes på öppna listor. De som inte var SD hoppade av, eller ombads hoppa av redan direkt i början av valperioden. Eller de som är merparten av de tidigare ovan nämnda 80% , är de som stod på flera nivåer både kommun,landsting och riks. Jag själv är en sådan person som har klivit av min landstingsplats och räknas då som ett avhopp? Snarare kliver jag ju åt sidan för att låta andra växa. 
3. Som tidigare chef för Riksombudsmannagruppen vet jag mycket väl hur allt gått till. Sanningen slår en lögn alla dagar i veckan. Konstigt sedan att jag i mina tidigare konflikthanteringar känner igen många av de avhoppade namnen som skriar högst i tidningen. Självinsikt är inte den starka sidan.
Vi är inte ett parti som är problemfritt men det ser jag som ett sundhetstecken. Vore ju konstigt när vi växer med 100 medlemmar i veckan om vi alla tyckte samma sak? Tack alla lokala hjältar, kämpa på!”

Som illustration tycker jag det passar förträffligt med en “tweet” från Stefan Olsson om trovärdighen med att använda Stiftelsen Expo som informationskälla.

Att använda EXPO som källa...

1 comment to När inget annat hjälper…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>