Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Politiska vindar som vänt

Helt klart har de politiska vindarna vänt i Sverige senaste halvåret och Sverigedemokraterna slår nya rekord i alla nio opinionsinstituts mätningar. Det är inte helt oväntat efter Decemberjuntan som gjorde partiet till landets enda oppositionsparti, plus givetvis Jimmie Åkessons återkomst som partiledare. TV4 och Novus presenenterade nyligen nedanstående undersökning som gav Jimmie en topplacering som den partiledare som är mest värdefull för sitt parti. Trots allt lite överraskande med tanke på att hans sjukskrivning på ett halvår inte påverkade opinionssiffrorna, förutom att de steg och nu verkar proppen vara ur ordentligt.

Jimmie Åkesson mest värdefulla partiledare

Ska bli intressant att följa Sverigedemokraternas dag i Almedalen i morgon och Jimmies tal på kvällen. Idag kom även nedanstående undersökning från SIFO som presenterades av SVT och som visar att 65 procent av svenska folket är missnöjda med den totalhavererade invandringspolitiken och hela 51 procent vill att de andra partierna ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där de är överens.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>