Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Frigående ägg från Kiaby

På tillfälligt besök i Sölvesborg inbjuden till en pressvisning av Västra Blekinge Vykortsklubb och deras tredje och senaste bok “Sölvesborg med omnejd” åkte jag dit tidigare för att promenera runt lite. Jag tycker Sölvesborg är en underbar stad där jag under 1980-talet arbetade till och från mycket ofta och det var många gamla minnen som väcktes till liv idag. Numera blir det sällan besök i Sölvesborg, förutom till Jimmie Åkessons sommartal i sin hemstad som i år blir lördagen den 29 augusti och där hoppas jag vara på plats!

Under slutet av  promenaden hittade jag denna affär Viet-Thai Livs på Östra Storgatan som säljer “Frigående Ägg från Kiaby”. Hade tyvärr inte tid att stanna och köpa dessa troligen helt unika ägg eftersom biblioteket där bokvisningen ägde rum låg just runt hörnet.

Trevligt också att träffa TVÅ andra “kaulskroniter” på den välbesökta förhandsvisningen av boken i form av Hans G. Friberg som tydligen fortfarande visar bilder i BLT och Lars Andersson från Bas Blekinge.

Frigående ägg från Kylinge

På tal om sista stycket i texten förevigar här tidigare BLT-fotografen Hans G. Friberg de medlemmar som tillsammans skrivit och sammanställt den tredje boken med gamla vykort från Sölvesborg med omnejd. Fontänen och skulpturen i bakgrunden är Stig Blombergs “Ask och Embla” från 1948.

Boken “Sölvesborg med omnejd”är ytterligare ett fantastiskt tidsdokument som jag kommer att skriva betydligt mera om på andra hemsidor och Facebookgrupper.

1 comment to Frigående ägg från Kiaby

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>