Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Man ser vad man vill se

Ett samtalsämne i gammelmedier senaste dagarna har varit några vakters ingripande mot en “9-årig pojke” i Malmö och man har visat ett redigerat kort klipp för att lägga skulden helt på en av vakterna. I sociala medier cirkulerar dock fler filmer från händelsen och nedan kommer en som visar att “9-åringen” inte alls är så oskyldig som gammelmedierna försöker indoktrinera sina tittare och läsare att tro. Det är klart som tusan att vakten måste hålla nere den vilt spottande, sparkande och skrikande “9-åringen”. Lyssna också på vad som skriks och vilken organisations tecken som han visar med handen och se den avslutande sparken i ryggen på vakten.

Påminner lite som den gamla historien om sonen som kom hem till pappan och beklagade sig över att han fått en örfil av sin lärare, men bara fick till svar från pappan att “då hade du säkert gjort dig förtjänt av en örfil”. Idag hade sonen gått till gammelmedierna och gråtit ut och fått läraren uthängd som “rasist” och avskedad.

3 comments to Man ser vad man vill se

 • Fd K-a-bo

  Om man läser lite mer än någon av våra vanligaste kvällsdynga så finns det en hel del information att ta till sig som dyngbladen missat. Förmodligen avsiktligen.
  Finns ju några “incidenter på¨tåg” t ex där dessa praktexemplar är inblandade.
  Var och en får idag informera sig själv om man ska anse sig “informerad”
  Tyvärr gör inte medelsvennen det, har tror på “vad som står i tidningen är sant”, och han är inte ensam om det.
  I Sydsv finns ett likande fall med annan utgång referat.
  http://www.sydsvenskan.se/asikter/jag-blev-bemott-med-vald-nar-jag-ingrep-for-att-fa-en-man-att-vara-tyst-pa-bibli/
  (Om nu länken fungerar)

  • Karlskronabloggen

   Ja, det är tragiskt att gammelmedierna inte rapporterar om detta och liknande fall på ett opartiskt sätt och att “medelsvennen” fortfarande inte förstått detta. Tänkte faktiskt ta upp även några liknande incidenter på tåg, men det finns många och hade blivit för långt. Det är också bara att läsa sociala medier och då även ta reda på lite mer om anledningen till ingripandet på stationen.

   Tänkte också på den “9-åriga flickan” som enligt gammelmedierna blev avkastad av ett tåg för att hon inte hade biljett och där verkligheten var en helt annan.

   Du nämner problemen på bibliotek och samma gäller ju på biografer, såg någon dansk artikel där någon tröttnat på stojet på biograferna och kunde få utlopp för sin ilska i dansk media, som visserligen också är till viss del politiskt korrekt, men inte tillnärmelsevis i närheten av svensk gammelmedias censur och vinklingar.

 • Fd K-a-bo

  Ser nu att jag kvalificerat mig till en notering, “syft”, i marginalen.
  Ett syftningsfel. Allvarligt men vanligt fel idag.

  “Finns ju några “incidenter på¨tåg” t ex där dessa praktexemplar till yngel är inblandade” skall det förstås vara, urspr text syftar ju på tidningarna!

  Än har man inte glömt vad man lärde sig av sin eminente svenskalärare i klass 1:5 på K-a Högre Almänna..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>