Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mycket gott matbröd!

Såg ett recept på ett “matbröd” som såg mycket trevligt ut på bild, men några udda ingredienser. Så jag gjorde en egen variant som blev riktigt, riktigt bra och jag vet redan hur den kan bli ännu bättre! Jag brukar aldrig följa recept till punkt och pricka utan improviserar lite så jag handlade en del ingredienser igår kväll. Det som kallas “brödsirap” i affären innehöll den malt som fanns i receptet, surdeg hade jag ingen egen färdig så det fick jag köpa. Som vätska tog jag nästan enbart öl, i stället för den blandning med vatten som var i receptet och sen bytte jag vetemjöl mot “vetemjöl special“. Det var ett långbak med långa jästider, men resultatet blev kanon och jag vet inte om det var ölet eller specialvetemjölet som fick brödet att bli så luftigt (syns inte så bra på bilden). Det brukar vara svårt att få höjd  just när det gäller matbröd, men här blev det helt perfekt till formen.

Mycket gott matbröd!

2 comments to Mycket gott matbröd!

  • Fd K-a-bo

    Grattis, alltid kul att baka eget bröd.
    Upptäckte lyckan med det när jag för första ggn kom i kontakt med en varmluftsugn, gamla vanliga ugnar är värdelösa på sånt

  • Karlskronabloggen

    Håller med dig helt att det blir enorm skillnad med varmluftsugn! Det är ovanligt med ugn överhuvudtaget i Kina, men när vi köpte en för sex år sedan var det en varmluftsugn. Saknar den mycket i Sverige, men det är snart dags att byta spis och ugn här och det blir helt klart en varmluftsugn. Stor skillnad på bröd och även att man kan ha flera plåtar inne samtidigt utan att behöva flytta dem fram och tillbaka som i en vanlig ugn.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>