Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Landet som inte finns…

Två dagar utan inlägg i Karlskronabloggen beror på andra aktiviteter igår och idag lördag på besök i Växjö. Det var dock seriösa samtal på rikskinesiska, som inte är mitt huvudspråk, så efter en rejäl brakbrunch på den centrala “kinarestaurangen” drog jag mig tillbaka för några timmars ensam promenad i staden. Träffade då även en en gammal skolkamrat från Karlskrona varit på besök i samma restaurang.

Vi slapp köerna, men att köa utanför innan klockan 12.00 en lördag och sen köa för att få bord inne på denna restaurang under eftermiddagen måste tyda på att den har ett mycket gott anseende i Växjö med omnejd.

Inget speciellt med Växjö centrum jämfört med Karlskrona utan ungefär samma “gallerior” med samma affärer som i “staun”. Stannade dock till ett par gånger mitt på Storgatan där det var en aktivitet för “Palestina” och ett trettiotal män som viftade med flaggor. Jag frågar mig alltid i dessa sammanhang: Var är kvinnorna?

Det var dock lite kul för jag spanade efter en man jag satt bredvid på ett av alla flyg till Beijing för kanske fem år sedan och som då bodde nära Växjö. En mycket trevlig man som var egen företagare, svensk medborgare och pratade perfekt svenska. Vi pratade större delen av de nio timmar resan tog (trots att det då var natt i Sverige) och även efter när vi väntade på våra väskor. Jag minns när jag i början av resan frågade honom om var han kom ifrån och när han svarade “Palestina” sa jag att “Men, något sådant land finns ju inte?”. Det var dock inget som upprörde honom utan han var kanske van vid svaret och det var nog enda samtalsämnet under resan där vi inte var överens. Synd jag inte såg honom i Växjö för det hade varit kul att återknyta bekantskapen.

Nedan en bild från ett av tillfällena jag gick förbi, det var mest tal och sång på arabiska, men just här är det en lokal representant för Miljöpartiet som var uppe och i ett “tal” på en halv minut berömde regeringen och Miljöpartiet som “erkänt Palestina” och han var faktiskt den som fick mest applåder de gånger jag gick förbi.

Landet som inte finns...

2 comments to Landet som inte finns…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>