Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Stiftelsen Expo 20 år

Stiftelsen Expo fyller i år 20 år, men det finns ingen anledning att gratulera till detta. Från början var Expo ett lovvärt initiativ som togs 1995 när “rasister” utgjordes av skinnskallar långt ut på högerkanten. Nu är vi 20 år senare och Expo har inte alls hängt med i utvecklingen, utan koncentrerar sig fortfarande mot knappt längre ens befintliga högerextremister och har i stället riktat fokus mot mittenpartiet Sverigedemokraterna.

Om det beror på okunskap eller att de inte hängt med i utvecklingen låter jag vara osagt, men Sydsvenskan kom faktiskt igår med en utmärkt artikel på samma tema som är mycket läsvärd. Rasismen idag är till största delen importerad från andra kulturer som inte tolererar varandra, vilket tydligt framgått av de reportage som gjorts av Uppdrag Granskning i SVT och som även klargörs i Sydsvenskans artikel på länken nedanför.

De svenska gammelmedierna har utsett Expo som “experter” som bjuds in i alla sammanhang i debatter, men precis som Sydsvenskan skriver: “Med risk för att förstöra feststämningen: Efter två decennier verkar Expo behöva uppdatera sina föreställningar om rasism. Kanske kom hotet 1995 från en lätt identifierbar, skinnskallig höger. Så ser det knappast ut idag.” Det är bara att hålla med Sydsvenskan och citatet längst ned från Twitter passar otroligt bra i sammanhanget och det är obegripligt att Expo fortfarande kan vara statsfinansierade “experter” och även få väl tilltagna ekonomiska bidrag från både Allmänna Arvsfonden och Postkodlotteriet.

Sydsvenskans artikel: “De andras rasism” (mycket läsvärd)

 Stiftelsen Expo 20 år

1 comment to Stiftelsen Expo 20 år

  • Fd K-a-bo

    Känner att jag upprepar mig men detta är ju, som så ofta, ett resultat av det enorma svenska hyckleriet betr all sorts migration.
    Resultatet blir att det finns två sorters hat, Det Goda Hatet, vanligen kommandes från vänster och det onda, dvs kommandes från något annat håll.
    Om Expo behöver uppdatera sin världsbild? Helt klart. Vad vi ser är, igen, skillnaden mellan Det Onda och Det Goda hatandet..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>