Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Träffa dina lokalpolitiker

På torsdag är det som alla “kaulskroniter” vet Lövmarknaden och det kan bli ett utmärkt sätt att träffa lokalpolitiker som informerar om sina olika partiers politik. Förra året var mig veterligen Sverigedemokraterna det enda politiska partiet på plats, men i år är det valår så jag förutsätter att fler partier kommer att finnas med.

Sverigedemokraterna kommer att finnas på ungefär samma ställe som förra året, dvs mellan Stortorget med den stora marknaden och Amiralitetsparken med den gammaldags marknaden. Det blir olika bemanningar under dagen, men förutom att träffa kandidater i kommunalvalet och landstingsvalet finns även en riksdagsman och en annan kandidat på den kommande riksdagslistan på plats under olika tider.

Det blir kaffe/te och kakor och möjlighet att sitta ned en stund och prata politik. Det kommer även att finnas lite andra förfriskningar som saft och vatten plus givetvis mycket informationsmaterial, dock denna gång ingen korvvagn med gratis korv och bröd. Jag antar att orsaken är vissa andra aktörer på marknaden som säljer korv eller annan mat inte skulle se de det med blida ögon om det spreds var man kan äta gratis!

Från Lövmarknaden 2013 med fyra killar som vill ta ansvar. Från vänster partiledare Jimmie Åkesson på affischen och sedan Jesper Hård, Christopher Larsson och Paul Cederholm.

Från Lövmarknaden 2013 med fyra killar som vill ta ansvar. Från vänster partiledare Jimmie Åkesson på affischen och sedan Jesper Hård, Christopher Larsson och Paul Cederholm.

9 comments to Träffa dina lokalpolitiker

 • Maria

  Det är väl bättre att Sd går på de möten i landstingsfullmäktige som de ska vara på än att de står på lövmarknaden.

  • Karlskronabloggen

   Nej, jag tycker inte man ska gå på ett så långt möte som landstingsfullmäktige om man är sjuk och vad jag vet ska inte Ola “stå på lövmarknaden”.

 • Lars Ottosson

  Trevligt och jag kommer förbi och tar en förmiddagsfika

 • per johanson

  Det finns en bra artikel i SSD idag om hur SD sköter sina valda uppdrag. Någonting att tänka på inför valet!

 • Karlskronabloggen

  Kunde varit intressant att läsa artikeln i Sydöstran och vad tidningen fabulerat ihop där, men den går inte att läsa:

  “Det här innehållet är PLUS+. Logga in eller köp!”

  • per johanson

   Biblioteket har tidningar för gratisläsning!!

   • Karlskronabloggen

    I och för sig läser jag inte censurerade gammelmedier som bl a Sydöstran sedan 2009, men det har hänt att jag gått upp på biblioteket eller till någon affär och fotograferat av någon artikel med kameran. Ska ut och handla lite efter partiledardebatten, så jag ska se om jag kan ta en bild på artikeln och läsa den.

 • Karlskronabloggen

  @ per

  Jag var och tog en bild på artiklarna i Sydöstran och har läst, men de artiklarna var helt ointressanta enligt min mening. Vad några “politiska vildar” och en utesluten medlem tycker är rätt ointressant mindre än tre månader före ett val där jag vet att Sverigedemokraterna har en mycket stark lista till landstinget den 14 september.

  • per johanson

   Röstar man på ett parti så förväntar man sig att de invalda sitter tiden ut och deltar i det politiska arbetet men det har inte SD gjort.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>