Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Den sista mjölkaffären

Dagens gamla bild kommer från 1971 och väcker minnen! Bilden visar Ida Ohlssons affär Bröd & Mjölk med adress Alamedan 11 och jag växte upp på andra sidan gatan på Alamedan 12 så det blev ofta besök hos Ida. Då fanns det dock tre livsmedelsaffärer inom ett par hundra meter och vi handlade mest hos “Svanbergs Eftr” på Drottninggatan. Dock hade Ida mycket godis förutom mjölken och brödet och det var en populär affär för oss elever på Rosenfeldtsskolan att smita ut till för att handla godis. Ida Ohlsson drev helt på egen hand den lilla affären i 32 år mellan 1940 och 1972. Fotot är taget 1971 men vet tyvärr ej vem som var fotograf.

Den sista mjölkaffären i Karlskrona på Alamedan 11

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>