Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sverigedemokraterna näst störst i Blekinge

Det var en mycket trevlig valvaka igår klockan 23.00 när det stod klart att både Kristina Winberg och Peter “Nalle” Lundgren med god marginal skulle komma in i EU-parlamentet! En stor anledning är tveklöst Jimmie Åkessons torgmöten på 90 platser i Sverige tillsammans med någon av de två kandidaterna. Även Björn Söder drog sitt strå till stacken med besök på ett 40-tal platser, också tillsammans med någon av kandidaterna.

Allra mest tror jag dock det ytterst glädjande valresultatet beror på att så många “gräsrötter” engagerat sig lokalt vilket jag har följt via olika lokala Facebookgrupper på nätet. I Karlskrona har det varit ett enormt engagemang för att dela ut information och valsedlar, särskilt sista veckorna! Många valaffischer som sparkats omkull eller rivits ned, men de har alla mycket snabbt varit återställda och det verkade som om sabotörerna gav upp när de märkte hur snabbt alla skyltar återställdes. En särskilt bidragande orsak här är Sverigedemokraterna Karlskronas ordförande Christopher Larsson som både lett och deltagit i arbetet på ett fantastiskt bra sätt, liksom alla övriga medlemmar i Sverigedemokraterna Karlskrona som deltagit – ingen nämnd och ingen glömd! Fantastiskt kul att jobba ihop med ett så trevligt gäng!

Jag vet också att det varit ett mycket stort engagemang i de övriga kommunerna i Blekinge och det kan illustreras av nedanstående bild från Valmyndigheten att Sverigedemokraterna blev näst största parti i länet!

Sverigedemokraterna näst störst i Blekinge

Roade mig för övrigt med att gå igenom valresultaten i de 39 olika valdistrikten i Karlskrona och som väntat ligger Sverigedemokraterna högst i Fridlevstad (20,0 %), Strömsberg (18,9 %) och Tving (18,8 %). Det var även en stor ökning i Sillhövda till 17,2 % och ännu större på Sturkö där partiet fördubblade sitt stöd till 17,1 % (kanske kan bero på att en viss riksdagsman bor där?). De absoluta bottennoteringarna för Sverigedemokraterna är Bergåsa med bara 4,5 % och Verkö med 5,4 %.

Sverigedemokraterna näst störst i Blekinge

Fridlevstad var det valdistrikt där Sverigedemokraterna fick flest röster, hela 20 procent röstade på partiet!

Relaterat:

Expressen: ” Experten: SD kan göra ett kanonval i höst”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>