Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Betala med kort eller kontanter?

För min del betalar jag alltid med kort oavsett om jag är i Sverige eller Kina, men en del affärer i “staun” accepterar av någon anledning inte kortbetalning. Dagens bild blir från en promenad och bilderna är från Jeanettes Salong i mitten (som helt rätt inte tar kontanter), ConverseaffärenBorgmästarekajen och BrödbutikenBorgmästaregatan som gör tvärtom och inte accepterar kortbetalning!

Betala med kort eller kontanter?

2 comments to Betala med kort eller kontanter?

  • Fd K-a-bo

    Hmmm, som fd storstadsbo har man väl en del .. öh… fördomar om företag som enbart har kontanthantering.
    T o m min lilla libanesiska som klipper de fåtaliga testar som finns kvar ovanpå huvudet har numera en av Skatteverket certifierad kassaapparat!
    Alla gör ju sitt val ifråga om vilken butik man litar på och vill gynna.

  • Karlskronabloggen

    Jag håller med dig att affärer som enbart tar kontanter inte är lika “trovärdiga” som de som även har kortbetalning. Sen måste ju alla ha godkända kassaapparater och slå in beloppet i maskinen och det har t o m min frisör från Kosovo. Han sköter sig nog bra, men det är ju rätt lätt att komma förbi om man tar kontanterna “vid sidan om”, men det är väl i så fall mest personer som såna företagare känner väl för Skatteverket gör kontroller rätt ofta.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>