Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Backa Richard” aktuell igen

För drygt ett år sedan var Richard Jomshof (SD) på besök vid ett av SD Karlskronas medlemsmöten och vi som var med den gången fick då dessa t-shirts med texten “Backa Richard”. Texten den gången var tvetydig så den ändrades till Facebookgruppen “Backa upp Richard”, vilket var mer passande den gången.

Nu är det dock ett helt nytt drev från gammelmedierna om en polisanmälan där Richard delat två islam(ist)kritiska teckningar för flera månader sedan. Naturligtvis stöttas Richard av alla partikamrater idag och många både på riks- och lokalnivå har valt att dela exakt samma bilderFacebook och säkert även i andra sociala medier. Rickard har valt att tillfälligt avträda som ordförande i Justitieutskottet i riksdagen under utredningens gång.

Märkligt att en okynnes polisanmälan fått sådan uppmärksamhet och ännu mer märkligt att en åklagare tycker den ska gå vidare till en förundersökning. Därför är Richard tydligen kallad till ett förhör hos Polisen, men det skulle vara oerhört märkligt om detta leder till några vidare åtgärder. Jag tror och hoppas Richard återgår till det vanliga riksdagsarbetet inom kort när denna anmälan läggs ned.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>