Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hus och människor i gamla Sölvesborg med omnejd

Västra Blekinge Vykortsklubb har just kommit med sin femte bok som har namnet “Hus och människor i gamla Sölvsborg med omnejd.” Försäljningen pågår i samband med Killebomdagarna 6-10 juli 2022. För första gången kunde jag inte vara med vid pressvisningen, men jag har fått ett exemplar skickat till mig.

Som alltid en enormt trevlig bok, men fantastiska bilder, så redaktören Jan Erik Hardebo och övriga inblandade medlemma har åter gjort ett mycket bra jobb! Sen är jag kanske inte rent personligen speciellt jätteförtjust i “datorfärlagda” gamla bilder, men de är faktiskt mycket bra och förhöjer upplevelsen av de 128 sidorna.

Klubben har en försäljningsplats vid vid Hästtorget, mittemot Hästtorgskiosken under Killebom. Boken kommer även att finnas hos några försäljningsombud i Sölvesborg (Zimmerdahls, Medborgarkontoret och Listermacken) och priset är 190 kronor. Det går även att köpa boken genom inbetalning till klubbens bankgiro 5692-2255 med 190 kronor plus porto 50 kronor, dvs 240 kronor. Går även att beställa via Swish 1232866713 Västra Blekinge Vykortsklubb. Glöm ej namn och adress vid inbetalning!

För mer information kontakta Ingmar Persson 070-6809915 eller mejl till persson.i@telia.com. Det går även att köpa tre av de tidigare utgivna för ungefär samma priser. Jag kan särskilt rekommendera “Familjeliv hos den legendariske Sölvesborgsfotografen J. A. Nilsson” som utkom 2017 och där är priset 200 kronor plus porto, men det finns bara fåtal exemplar kvar. Den boken finns också att låna på Karlskrona Stadsbibliotek.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>