Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Centerpartiet och islamism

På tal om turbulensen i Centerpartiet efter att två nämndemän frikänt en man för misshandel av ytterst märkliga ideologiska skäl passar det bra med en repris av nedanstående debatt mellan Jimmie Åkesson (SD) och Maud Olofsson (C) från år 2009. Upprinnelsen till debatten var en debattartikel som Jimmie skrev i Expressen där han upprepade gånger bl a skrev om ISLAM som det största hotet sedan andra världskriget. Aftonbladets rubriksättare tyckte dock att rubriken blev bättre med “MUSLIMERNA är vårt största utländska hot”, vilket innebär en enorm skillnad mot vad som stod i artikeln.

Den person Jimmie Åkesson i debatten upprepar namnet på är maken till en av nämndemännen i det dagsaktuella fallet och de islamistiska åsikterna har varit kända de senaste tio åren, så hur hustrun kunnat bli nämndeman för Centerpartiet är en gåta. Men det klart, nu när t o m gammelmedia i form av Aftonbladet uppmärksammar detta, så väljer Centerpartiets ledning att helt avsäga sig ansvar och bägge nämndemännen lär få lämna sina platser.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>