Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Senaste Aftonbladet/Inizio

Igår kom Aftonbladets och Inizios senaste opinionsmätning som görs genom tidningens egen webbpanel hos ägaren Schibsted Media Group. Jag har själv varit med i panelen i många år och det brukar komma någon undersökning varje månad. Ibland handlar det om politik, men oftast om helt andra saker och just denna månad fick åtminstone inte jag några frågor om politisk hemvist.

Här kommer dock månadens opinion när det gäller partisympatier och jag tycker den motsvarar många andra undersökningar även om nivåerna är olika för vissa partier. Att Moderaterna går ned efter närmandet till Sverigedemokraterna är ställt utom allt tvivel och där söker sig Fredrik Reinfeldts “Öppna-hjärtan”-väljare till Centerpartiet och en del andra till Sverigedemokraterna (“som haft rätt hela tiden”).

För att skriva lite “aktiespråk” kan man nog helt klart konstatera att konsolideringsfasen för Sverigedemokraterna nu verkar vara avslutad och nu bär det med mycket stor sannolikhet uppåt igen! Det skulle förvåna oerhört om inte Sverigedemokraterna är Sveriges största parti efter valet söndagen den 9 september 2018.

Senaste Aftonbladet/Inizio

2 comments to Senaste Aftonbladet/Inizio

 • fd K-a-bo

  Det ser statistiskt sett mycket bra ut för sd.
  Men skulle valresultatet gå¨i den riktningen, finns det verkligen personer med tillräcklig kompetens att fylla platserna? Då talar jag om alla nivåer?
  Utan tvekan har Åkesson försökt att hålla koll på och “avveckla” fribytare men för att hålla ihop (och driva) ett parti behövs det både kompetens OCH strikt intern och extern disciplin.
  En svår balansgång, till medias stora förtjusning.
  Sedan SvP upplöstes finns det ett antal vilsna själar som nog ännu inte hittat sin plats. Extremerna NF SMR och liknande sekter är nog inget bra alternativ, inte för någon.
  Ser valet 2018 som en avgörande tidpunkt för i vilken riktning Sverige kommer att gå. men tyvärr jag är pessimist, antalet tillräckligt upplysta om vad en framtid för Sverige inte med, utan under islam kommer att innebära.

  • Karlskronabloggen

   Vet inte hur det är i övriga Sverige, men i Karlskrona ser jag inga problem. SD har idag 11 mandat i kommunfullmäktige och siktar mot minst 25 mandat 2018. Redan idag finns 35 godkända kandidater för att fylla dessa platser, men målet är 60 godkända kandidater innan valrörelsen 2018. Det är inte bara i kommunfullmäktige platser behöver fyllas utan även i alla olika nämnder, så 60 kandidater är en rimlig målsättning för att kunna fylla alla platser och det kommer helt säkert att uppnås!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>