Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Obama vill registrera muslimer”

Ett klipp från gårdagen som redan blivit en “klassiker” i sociala medier är “opolitiska” SVT:s reporter Peter Rawet som intervjuar en ung Trumpanhängare. Jag har alltid tyckt Peter Rawet är en bra ekonomireporter, men vad han gör som politisk reporter på Washingtons gator med sin bedrövliga skolengelska är en fullständig gåta.

Det börjar med några förvirrade frågor, bl a om varför hon vill att en miljardär ska vara president och konstiga frågor kring sjukvårdsförsäkringar, där Rawet dessutom fått begreppet “Social Security” helt om bakfoten. Mot slutet spårar det dock fullständigt ur och den stackars tjejen måste fundera på om hela intervjun är ett skämt eller möjligen “Candid Camera”. Peter Rawet frågar nämligen om tjejen har muslimska vänner och får ett jakande svar. Rawet frågar sedan vidare om vad hennes muslimska vänner tycker om Obamas politik mot muslimer. “Obama vill ju registrera muslimer?” Den förvirrade tjejen kan bara svara “OK?”

2 comments to “Obama vill registrera muslimer”

  • Fd K-a-bo

    Den “intervjun” kommer att bli en klassiker…

    • Karlskronabloggen

      Ja, t o m SVT:s programchef erkände att “den intervjun blev inte bra”. Han trodde dock inte att det påverkar SVT:s trovärdighet och där har han helt rätt! SVT:s förtroende är redan NOLL, så det kan inte bli lägre!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>