Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nu kan du läsa din journal!

Landstinget i Blekinge har nu äntligen kommit igång med möjligheten för länets invånare att ta del av sina patientjournaler direkt via nätet! Tidigare har man bara kunnat ta del av recept och liknande, men nu kommer en klar förbättring för de som är intresserade att enkelt ta del av mer information. Det gäller dock enbart vårdhändelser efter september 2015 och inga journaler för tiden dessförinnan.

Jag var faktiskt själv på ett återbesök på lasarettet i november 2015 och det var intressant att nu ta del av historik, läkarens noteringar, provsvar mm, så det är verkligen en helt gratis tjänst jag kan rekommendera!

Det som krävs är att du har ett giltigt Bank-ID alternativt mobilt Bank-ID och sedan är det bara att logga in via 1177 Vårdguiden genom att klicka på Logga in uppe till höger.

Lite mer information kommer nedan från 24 Blekinge som skrev om nyheten igår.

24 Blekinge: “Möjligt att läsa sin sjukjournal på nätet”

Nu kan du läsa din journal

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>