Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skärgårdsfesten igen

Sista dagen på Karlskrona Skärgårdsfest bjöd på mestadels strålande sol om än lite kallt i blåsten om man befann sig i skuggan. Igår blev det inga bilder eftersom jag inte var i “staun” från tidig morgon till sen kväll, men här kommer fyra kommenterade bilder från eftermiddagen.

Översikt över Fiskbron där drakbåtstävlningar pågår för fullt

Översikt över Fiskbron där drakbåtstävlingarna hade sin målgång.

Helikoptern lyfter från Stakholmen

Helikoptern lyfter från Stakholmen

Helikoptern lyfter från Stakholmen

Jag engagerade mig inte alls i drakbåtstävlingarna, men det var många spännande dueller precis som på bilden ovanför.

Sverigedemokraternas tält på eftermiddagen

Avslutningsbilden blir på Sverigedemokraternas tält just där Borgmästarekajen börjar. Där tillbringade jag själv förmiddagen och det var många trevliga besökare som stannade till för en kopp kaffe med kaka och prata lite. Förutom okända träffade jag både släktingar, gamla skolkamrater, gamla arbetskamrater och andra gamla vänner och t o m en aktiv vänsterpartist vinkade glatt. Inte i just det fallet, men annars är det helt klart så att det är flera lokalpolitiker som funderar på att byta parti just nu och då inte bara från Moderaterna.

Jag märker också en fantastisk förändring från bara två år tillbaka då en del bara gick förbi och fnös eller gjorde “fingret” eller hävde ur sig en salva fula ord t o m när de gick med sina egna små barn. Nu var det många “tummen upp” från folk som passerade och sa “jag röstar redan på er” eller som stolt visade upp sina medlemskort. En fantastisk förändring på rätt kort tid och på eftermiddagen mötte jag dessutom en numera “utsocknes” gammal arbetskamrat med sin man som båda direkt konstaterade att jag hade “rätt partimärke på tröjan“. Mycket trevligt att höra och mycket trevligt samtal som mest handlade om det organiserade tiggeriet som t o m är ännu värre där de bor och de “mobila EU-migranterna” t o m sitter i portgångar till flerbostadshus.

Utanför ämnet, men intressant att bara två opinionsinstitut publicerade resultat under juli, dvs efter Almedalsveckan. Det var Sentio där Sverigedemokraterna gick förbi Moderaterna och fick 23,3 procent och Demoskop där partiet ökade tre procent till 18,7 procent. Vissa institut gör uppehåll i juli, men historiskt borde både Novus/TV4 och YouGov presenterat mätningar under juli, men sen är det upp till var och en att spekulera om orsaken. Personligen är jag rätt säker på att Sverigedemokraterna kommer att vara Sveriges största parti i flera av opinionsinstituten innan 2015 är till ända.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>