Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

När blir SD största partiet?

En fråga som många pratar och skriver om i sociala medier är NÄR Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti i opinionsmätningarna. Det är många bud i frågan och vanligt tidigare har varit att Sverigedemokraterna passerar Moderaterna redan till hösten. Dock rasar nu Socialdemokraterna betänkligt i alla mätningar (utom hos SCB) och enligt senaste mätningen från Sentio är det bara ett par procent som skiljer mellan de tre stora partierna idag. Hittade nedanstående diagram i flödet på Facebook och det ser ut att vara en seriös prognos.

Jag delar dock inte tidpunkten riktigt, för november 2016 i diagrammet skulle jag snarare vilja säga november 2015! Anledningen är naturligtvis att fler och fler människor får upp ögonen för nuvarande katastrofregering, som har en borgerlig allians som lagt sig platt som en dörrmatta och där det i verkligheten är regeringspartnern Miljöpartiet och samarbetspartnern Vänsterpartiet som helt dikterar villkoren.

När blir SD största partiet?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>