Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fördubblat asylmottagande

Flera utländska medier rapporterar idag om en dramatisk ökning av antalet beviljade asylansökningar i Japan. Under 2014 beviljades hela elva asylansökningar, vilket nästan är en fördubbling mot de sex personer som beviljades asyl 2013. Antalet som sökte asyl förra året var drygt 5000, varav alltså 0,2 procent eller elva personer beviljades asyl. Under 2013 beviljades sex av 3260 sökande asyl i Japan

Det japanska justitieministeriet förklarar att den låga siffran beror på att “de flesta som söker asyl kommer främst av ekonomiska skäl”, dvs precis som i Sverige, men här gäller andra regler som medför andra siffror.

Om man då jämför och tar i beaktande att Japan har 128 miljoner invånare, dvs mer är tio gånger fler än Sverige så motsvarar det att EN person skulle beviljats asyl i Sverige under 2014. Vilket av länderna Japan eller Sverige som sedan är mest extremt inom detta område är det upp till var och en att själv bedöma.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>