Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ensamkommandebluffen

Vesslan - Ensamkommande flyktingbarn

En av dagens största nyheter vid sidan av misstroendeomröstningen mot Stefan Löfvén och att Sveriges ekonomi av förklarliga skäl går sämre och sämre är att antalet s k “ensamkommande flyktingbarn” ökat dramatiskt under januari månad.

Det är redan en fördubbling jämfört med januari förra året och det fortsätter naturligtvis med nuvarande bisarra politik. SVT och svenska tidningar väljer att illustrera med bilder på riktiga barn (helst små flickor) och inte med mer relevanta bilder på de “barn” som kommer till Sverige och som nästan enbart är unga män.

Förra året sökte 7 049 “ensamkommande” asyl i Sverige vilket var en ökning på 80 procent jämfört med 2013. Prognosen för 2015 ligger på 8 000 “barn”, men halvvägs in i januari är det alltså redan en fördubbling jämfört med motsvarande period 2014.

Orsaken till att fler och fler söker sig till Sverige är naturligtvis att här anses det kränkande att ifrågasätta den ålder “barnen” själva uppger. Om man jämför med Norge har tidigare tandtester och röntgen av handleder visat att så många som nio av tio “ensamkommande” ljög om sin ålder. Så det är ganska naturligt att fler och fler söker sig till landet där de varken behöver visa några giltiga ID-handlingar eller råkar ut för att någon ifrågasätter deras egen uppgift om ålder.

RELATERAT, och otroligt nog från Sveriges Television: “13-årig tiggare visade sig vara 33”

4 comments to Ensamkommandebluffen

 • Tjalle

  Jag hänvisar till Merit Wagers blogg om temat
  Som nämner att det under förra året endast kom 196 ensamkommande barn till Finland.
  Gentemot som nämnt ovan 7.049 till Sverige ! Där definitionen “barn” innefattar även 32-åringar.

  Finland verkar lite annorlunda även på andra områden. Så är endast cirka 5.000 pass anmälda som “förlorade” här. Mot 180.000 i Sverige !
  Beror det kanske bara på att finländare är ordentligare än svenskar ?

 • Tjalle

  Liten uppföljning:

  På Merits blogg läser jag om att man “inofficiellt” gjorde några medicinska ålderstester på ensamkommande barn (?) 2013.
  Resultatet var att 66% fick “åldersjusteras”.
  Antar man samma fuskprocent på de 7.049 barn som kom 2014 så betyder det att 4.652 inte var barn men kommer ändå att behandlas som just barn.
  (Detta är ett ANTAGANDE och ingen anklagelse !)
  Ett faktum som kommer senare är ju att dessa kommer att pensioneras först vid en verklig ålder av typ … 75 år ?
  Kan bli ett problem …

 • Karlskronabloggen

  PRECIS vad jag också funderat över – detta med framtida pensionsålder för de som uppenbarligen är betydligt äldre än de “17 år och 9 månader” de uppgav när de kom till Sverige. Fast det är många år dit och sjuklövern lär nog ha fått krypa till korset långt innan dess när det gäller deras extrema massinvandringspolitik. Men frågan blir ändå hur detta problem ska lösas när den tiden kommer, för det rör sig om ganska många “barn”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>