Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mordet på Yara i rätten

Det fruktansvärda mordet på åttaåriga Yara i Karlskrona väcker fortfarande starka känslor i sociala medier i och med att rättegången mot de två mordmisstänkta släktingarna nu inletts. Eftersom jag inte läser, tittar eller lyssnar på gammelmedier särskilt ofta har jag mest sett rubriker plus en del inslag via alternativa medier. De verkar skylla på varandra och det är bara att hoppas att det inte blir som i flera andra mordfall att ingen döms till någon vettig dom. Sen ska givetvis paret utvisas efter avtjänad dom, men det låter rätt osannolikt med tanke på hur otroligt sällan detta sker, t o m vid mycket svåra brott som t ex gruppvåldtäkter.

För min del är ju saken klar, att hade Yara varit svensk med svenska föräldrar hade både socialen, polisen och skolan ingripit långt innan det gick så långt som till mord med tanke på alla varningssignaler som fanns på att allt inte stod rätt till i Yaras hem. Tjänstemännen är dock rädda för att bli anklagade för det hemska “R”-ordet och vågar därför inte ta tag i sådana ärenden på samma sätt som om det varit ett svenskt barn.

Riksdagsmannen Hanif Bali (M) berättade om ett talande exempel på sin Facebooksida för några veckor sedan. Hanif hade börjat prata med en polis på gatan i Stockholm, men polisen säger nästan genast. “- Du kan inte prata med mig på gatan, det kommer att bli ett jäkla liv”. Hanif förstod ingenting, men inom en minut dök det upp någon, troligen vänsternisse, och ifrågasatte varför polisen pratade med Hanif. Killen fick sig naturligtvis en ordentlig utskällning av Hanif, men så långt har det alltså gått att pratar en polis med någon mörk eller mörkhyad så tror genast många att det gäller jakt på “papperslösa”, dvs illegala invandrare, vilket är totalt sinnessjukt!

Det är hela det politiskt korrekta samhällets fel att Yara 8 år gick ett så fruktansvärt öde till mötes

Det är hela det politiskt korrekta samhällets fel att Yara 8 år gick ett så fruktansvärt öde till mötes

1 comment to Mordet på Yara i rätten

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>