Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

BLT vägrar ta in artikeln…

Blekinge Läns Tidning  vägrar att publicera nedanstående debattartikel från Richard Jomshof (SD) och Ola Svensson (SD) angående det uppmärksammade bråket kring våldtäktsstatistik och därför har artikeln publicerats på SD-Kurirens webbsida istället. Man kan ha viss förståelse för att artikeln ej publiceras i BLT eftersom skribenten Simone Hansen gjort bort sig rejält genom att inte kolla fakta, men när gammelmedierna tiger får vi hjälpas åt att sprida informationen på andra vägar så och nedan är mitt bidrag med hela artikeln:

“Den 8 januari påstår Simone Hansen att Michael Hess (SD) sprider ”muslimhat på Facebook”. Påståendet är felaktigt. Michael Hess har i sina inlägg kritiskt kommenterat islam och ingenting annat. Om man ska kritisera Michael Hess för något så är det ett väl hårt språkbruk och generaliserande. Men i sak har han rätt vad gäller att det finns ett samband mellan våldtäkter i Sverige och invandrare från Mellanöstern och Nordafrika samt den kultur de därmed påverkats av. Påståendet fälldes för övrigt i samband med en artikel i Aftonbladet (9 juli 2013) där det går att läsa om ett upptrappat sexvåld och att ”sex används som vapen mot kvinnorna” i Egypten, vilket enligt bedömare är sanktionerat av Muslimska brödraskapet.

Även här i Sverige är överfalls- och gruppvåldtäkter ett stort problem. Att få en klar bild kring detta problem och dess orsaker är dock svårt, inte minst då förövarnas bakgrund sällan analyseras. Enligt Toni Demitz-Helin vid Rikspolisstyrelsen, verkar det vara så ”att de flesta gruppvåldtäkter begås av folk med utländsk bakgrund och att deras offer överlag är svenska kvinnor.” (Källa: Tidningen Svensk Polis nr. 6-2000) Den 12 februari år 2000 skrev Jyllandsposten följande: ”Det är i huvudsak män från östra Medelhavsområdet, som är överrepresenterade när det gäller gruppvåldtäkter […] Men en detalj får den svenska offentligheten inte veta: att de misstänkta har utländska rötter, närmare bestämt rötter från Mellanöstern.” BRÅ-rapporten Brott bland svenskar och invandrare från 2005, visar tydligt att de som är födda i utlandet är klart överrepresenterade i brottsstatistiken, men också att andelen är särskilt hög för invandrare från Mellanöstern och Afrika.

Den 12 december 2005 konstaterade Mauricio Rojas, tidigare integrationstalesman FP, på DN-debatt, just med anledning av BRÅ-rapporten ovan, att ”personer från Mellanöstern” är kraftigt överrepresenterade vad gäller vissa brott och att detta beror på ”invandrarnas sociokulturella arv”. Det sistnämnda är viktigt. I vårt grannland Norge konstaterade nämligen polisbefälet Hanne Kristin Rohde vid Oslopolisen att den typiske förövaren vad gäller överfallsvåldtäkter är en relativt ung man med invandrarbakgrund, ofta asylsökande, och med en helt annan kvinnosyn än den som finns i Norge. (Källa: NRK 15 april 2009) Även i Finland är problemet växande. På frågan varför invandrare från Mellanöstern är ”radikalt överrepresenterade” när det gäller våldtäktsbrott, svarar Hannu Niemi vid Rättspolitiska forskningsinstitutet att ”de kommer från en kultur där man ser på kvinnan på ett mycket annorlunda sätt än hos oss”. (Källa: Hufvudstadsbladet 26 april 2012) Och så vidare.

Det är uppenbart att Simone Hansen inte har koll på fakta. Hon tillskriver dessutom Michael ett felaktigt citat. När Michael talar om ”islams kultur”, väljer Simone Hansen att återge det som ”muslimsk kultur”. Det är ohederligt.

Än värre blir det när Simone Hansen använder sig av Jan Hjärpe som någon trovärdig expert på området islam. Men det är han inte. Till exempel har Jan Hjärpe i Stockholms tingsrätt framträtt som ”expert” och försvarat Radio Islam, som enligt Per Ahlmark är den ”grövsta pronazistiska och antisemitiska radiostationen i Europa efter andra världskriget”. (Källa: Jan Hjärpe låtsas att tyranni ger ”guldålder”, www.dn.se) Antisemitiska Radio Islam, som Jan Hjärpe alltså försvarade, fälldes slutligen för hets mot folkgrupp på arton punkter. Vid ett annat tillfälle kallade Expressens PM Nilsson Jan Hjärpe för ”islamisternas advokat”, detta sedan Hjärpe manat ”till ödmjukhet inför terroristernas anspråk” i samband med de islamistiska bombdåden i London 2005, där 56 personer dödades och omkring 700 personer skadades.

Det finns således mycket att tänka på i hela denna historia, inte minst kring den journalistiska gärning Simone Hansen utfört då hon inte tagit till sig fakta och resonemang som förts fram samt i hennes okritiska val av referenser. Nog bör man kunna förvänta sig mer av en journalist?

Richard Jomshof, riksdagsledamot
Ola Svensson, distriktsordförande Blekinge

*Författarna har under dagen försökt få in en debattartikel på detta tema i Blekinge läns tidning, BLT. Tidningen har vägrat. Därför publiceras denna text här på SD-Kuriren.”

3 comments to BLT vägrar ta in artikeln…

  • Matts

    Inte så förvånande när personer som Bylow sitter på BLT…..
    Sanningen skall inte ut till folket, så är det. Tack gode gud för internet, annars hade vi väl alla sovit fortfarande.

    För övrigt en mycket trevlig sida du har här, tittar dagligen men kommenterar allt för sällan.

    • Karlskronabloggen

      Hans Bühlow är väl egentligen på Sydöstran, men det är samma sak eftersom de har gemensam webbsajt med BLT och samma ägare i form av Gota Media. Hans ledare är ibland totalt bisarra och hans bakgrund med arbete i gamla DDR lyser igenom hela tiden! Ja, skönt med internet så att vanliga människor kan ta reda på verkligheten! Tack även för komplimangen om Karlskronabloggen!

  • Lars Ottosson

    Sanningen svider för BLT och därför tar de inte in artikeln

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>