Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

102 000 moderater till (SD)!

I en artikel i Dagens Industri analyseras flödet från sjuklöverpartierna till Sverigedemokraterna. Underlaget är Statistiska Centralbyråns (SCB) stora väljarundersökning som kom i veckan plus en tidigare undersökning gjord av opinionsinstitutet Novus.

Som väntat är flödet från Moderaterna störst och hela 102 000 väljare har övergivit Moderaterna för Sverigedemokraterna. Flödet från Socialdemokraterna är bara 37 500 väljare, men där tror jag Sverigedemokraterna har en enorm potential då de är näst största parti inom LO-kollektivet och Jimmie Åkesson har lovat en stor satsning på att partiet ska ut och synas ännu mer på arbetsplatser framöver!

Läs hela artikeln och närmare 400 kommentarer på

Dagens Industri: “102.000 moderater till SD sedan valet”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>