Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Statsmannen Jimmie Åkesson

Jag såg Jimmie Åkessons tal från Sverigedemokraternas Landsdagar i direktsändning tidigare idag och det var kanske det bästa politiska tal som någonsin hållits i Sverige. Tage Erlander och Olof Palme höll några bra tal på sin tid, men detta var lysande och det absolut bästa tal av en svensk politiker jag sett och hört och mycket bra att det direktsändes i svensk TV en lördag!

SVT:s politiska reporter verkade närmast chockad när hon intervjuades efteråt och när Jimmie Åkesson sedan intervjuades var han helt överlägsen och många frågor handlade som vanligt om vad någon sagt eller gjort för tolv eller fyra år sedan. Det är ju bara löjligt att ställa såna frågor hela tiden, fråga istället om partiets politik, men då “riskerar” Sverigedemokraterna att få fler röster så det undviker gammelmedierna.

Som jag skrivit tidigare är Sverigedemokraterna idag en starkt växande folkrörelse, precis som Socialdemokraterna var för hundra år sedan. Det kommer att bli oerhört intressanta val nästa år och det är bara att hoppas att Sverigedemokraterna hittar tillräckligt med kandidater till kommuner och landsting. Till EU-parlamentet och Sveriges Riksdag finns det helt klart redan tillräckligt med kompetenta kandidater även om partiet skulle tre- eller fyradubblas!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>