Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Ursäkta, var är kriget” igen

Martin HultMattias Nilsson och Björn Håkansson heter de tre som fredagen den 27 september 2013 “släpper” boken “Ursäkta var är kriget?” som handlar om de 100 pinsammaste och mest uppmärksammade händelserna i Karlskronas historia. Bokens titel syftar på Sydöstrans rubrik den 29 oktober 1981, dagen efter U137 grundstötte utanför Sturkö. Jag kan rekommendera deras blogg http://ursakta2013.blogspot.se/.

Boken har tydligen fått mycket gratisreklam i gammelmedierna senaste tiden, bl a inför den fest som ska anordnas i Karlskrona Konsthall i samband med “släppet” och en mindre kontrovers med en av de lokalkändisar som omnämns i boken finns att lyssna på nedan.

Bokrecensioner är ju något jag skriver ofta, framförallt på Gamla Vykort när det gäller böcker inom det området, men även andra böcker och jag skrev faktiskt den första recensionen av Jimmie Åkessons bok “Satis Polito” på Bokus, så jag ska se om jag kan läsa ett exemplar av “Ursäkta var är kriget” så småningom och skriva en recension!

Karlskrona Konsthall undviker jag dock att besöka, sedan de på ett mycket otrevligt sätt vägrade låta mig fotografera vid en utställning för några år sedan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>