Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Det konstiga modeordet “barnfattigdom”

De politiskt korrekta “politruckerna” från sjuklövern är ett märkligt släkte och uppfinner hela tiden nya ord för att manipulera sina tilltänkta väljare. Det ganska nya modeordet, särskilt bland socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister är BARNFATTIGDOM! När inte längre de tidigare påhittade orden “apatiska flyktingbarn” och “ensamkommande flyktingbarn” lyckas lura tillräckligt många så kommer ett nytt ord i form av “barnfattigdom“!

Första gången jag hörde ordet var i Wämöparken sommaren 2010 när Socialdemokraterna hade någon form av upptakt inför sin totalt misslyckade valrörelse (trodde någon socialdemokrat ens på den valrörelsen innerst inne med en sådan hopplös partiledare som Mona Sahlin?) och jag minns Christina Mattisson höll tal och gång på gång försökte pränta in detta nya konstiga ord i medvetandet för de valarbetare som lyssnade. Det var tydligen en “enorm barnfattigdom” i vissa “socialt utsatta områden” i Karlskrona!

Själv tyckte jag bara att det var pinsamt att lyssna på, men det blev naturligtvis ändå applåder från de närmast sörjande som var på plats (plus de som kom dit bara för att äta gratis “bröd med korv”, vilket jag dock avstod från lika mycket som att applådera)!

Sen blev det en upprepning av detta mantra i Håkan Juholts installationstal som ny partiledare och även senaste partiledaren Stefan Löfvén använder ordet, dock inte lika frekvent. Både Aftonbladet och Expressen använder också detta ord gång på gång på gång på gång i sina censurerade och politiskt korrekt tillrättalagda artiklar!

Jag har tidigare citerat USA:s president Abraham Lincoln och jag gör det gärna ytterligare en gång:

“You may fool all the people some of the time, you can even fool some of the people all of the time, but you cannot fool all of the people all the time.”
min översättning till svenska lyder:
“Man kan lura alla människor ibland, man kan till och med lura vissa människor hela tiden, men man kan inte lura alla människor hela tiden.”

Det kommer snart nya tider i Sverige också, precis som det redan gjort i övriga Europa tack vare intelligenta och förutseende statschefer som David CameronAngela Merkel, Francois Hollande med flera! Orsaken till att det tar längre tid i Sverige är naturligtvis den helt extrema mediacensuren som fortfarande merparten av Sveriges befolkning inte ens känner till att den existerar! Jag brukar alltid säga och skriva “Läs Avpixlat en vecka” och jämför sedan oförbehållslöst innehållet i artiklar som handlar om samma nyheter i gammelmedierna och avgör sedan själv vilka nyheter du vill läsa!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>