Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Klartänkt f d åklagare om Avpixlat

Jag kan varmt rekommendera alla att läsa nedanstående artikel på Newsmill! Det är f d kammaråklagaren Rolf Hillegren som delar med sig av sina synpunkter på den alternativa nyhetsförmedlingen Avpixlat efter att ha läst sajten i ett halvår. Avpixlat beskrivs ju i gammelmedierna och t o m i “oberoende” SVT och SR som en “hatsajt” och alla andra tänkbara invektiv som dessa medier använder sig av för att misskreditera sajter och personer som är kritiska till den förda invandringspolitiken. Jag tar några korta citat och sedan kommer en länk till hela artikeln på Newsmill!

Läs artikeln och läs även Avpixlat på samma sätt som Rolf Hillegren gjort och sedan kan du bilda dig en egen uppfattning efter att ha jämfört nyhetsrapporteringen om samma nyheter i gammelmedierna.

“Jag ska avlägga en liten bekännelse. Som jag förstått det så anses det bland dagens journalister och vissa självutnämnda skönandar inte riktigt rumsrent att läsa sajten Avpixlat. Men trots det har jag sedan drygt ett halvår regelbundet besökt denna sajt.”

“Om en nätsida regelbundet beskrivs som en hatsajt under påstående att den bland annat är nazistisk, rasistisk, främlingsfientlig och islamofobisk så är det svårt för den samhällsintresserade att inte bli nyfiken på att skapa en egen bild…”

“Avpixlat beskriver sig själv som kritisk till den förda invandrings- och integrationspolitiken, mångkulturen samt islam. Om denna inriktning uppstår ingen tvekan för den som besöker sajten. Däremot har jag inte funnit stöd för att det skulle vara rättvist att använda någon av de i föregående stycke nämnda beteckningarna.”

“Denna artikel ska inte uppfattas som någon okritisk hyllning till Avpixlat utan endast som ett ifrågasättande av den vettlösa kritik som stundom riktas mot sajten.”

“Senast i söndags (17/2) blev jag uppmärksammad på en intressant intervju med Åke Ortmark i P4. Om journalistkåren bestod av medlemmar med hans ärlighet och integritet skulle Avpixlat vara fullständigt obehövlig. Sajtens existensberättigande beror helt enkelt på att den vanliga pressen inte fullgör sitt uppdrag – att informera i stället för att agitera.”

“Hur är det då med det påstådda hatet? För det första har jag inte funnit exempel på något som skulle kunna vara åtalbart som hot eller förtal varken i det redaktionella materialet, i insända artiklar eller i kommentarerna.”

“Envar sin egen agitator, tycks devisen vara för de flesta och större delen av journalistkåren förefaller vara maniskt sysselsatt med självskadebeteende genom att ständigt arbeta på att försämra sitt redan dåliga rykte.”

Rolf Hillegren på Newsmill: “Slutsatser efter att ha läst Avpixlat i ett halvår”

Avpixlat har nu själva kommenterat artikeln här!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>