Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåget

Den politiska korrekteten tar sig alltmer absurda uttryck i Sverige och det verkar som rektorer och lärare tävlar i vem som kan vara mest politiskt korrekt och förbjuda svenska traditioner. I Laxå i Närke har eleven Mio Simic förbjudits att klä ut sig till pepparkaksgubbe i luciatåget eftersom “det fanns någon som kunde ta illa upp” enligt hans lärare och de får heller inte sjunga pepparkakssången eller äta pepparkakor efter luciatåget.

Totalt sinnessjukt enligt min mening och Nerikes Allehanda som ovanligt nog tillåter kommentarer till sin artikel får de som tog beslutet sina fiskar varma, närmare 500 kommentarer och jag har inte läst en enda som håller med lärarens bedömning.

Nerikes Allehanda: “Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåget”
Avpixlat: “Inga pepparkaksgubbar i luciatåg”
Aftonbladet: “Mio, 10, fick inte vara pepparkaksgubbe”

Uppdaterat:
Skolans ledning har nu backat och kommer med en riktig usel bortförklaring men låter Mio Simic vara den pepparkaksgubbe han alltid varit i luciatågen tidigare år på skolan, men pepparkakor får eleverna fortfarande inte äta.
Nerikes Allehanda: ” Skolan backar, Mio får vara pepparkaksgubbe”

Fler relaterade länkar:
Expressen: “Glädjen: Mio får vara pepparkaksgubbe”


2 comments to Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåget

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>