Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Värmerekord idag!

Idag var det tydligen värmerekord för Sverige i september när det uppmättes 30,9 grader i Helsingborg. Det tidigare rekordet var 49 år gammalt med 29,1 grader i Stehag (också i Skåne) 1 september 1975.

För egen del minns jag också september 1975 och värmen då i början av september i Karlskrona. Jag hade just avslutat värnplikten och sedan tågluffat i Sverige två veckor under juli med de gratisresor värnpliktiga fick på den tiden, men som jag aldrig behövt utnyttja eftersom jag gjorde värnplikten i Karlskrona. Minns att andra halvan av augusti tillbringades på Saltö badstrand och även så i början av september när det var lika varmt, förmodligen rätt nära temperaturen i Skåne. Sen var det dags för min del att söka mitt första riktiga jobb, tidigare var det bara några sommarjobb på LM Ericsson. Det blev några meningslösa besök på Arbetsförmedlingen som ansåg att det inte gick att få den typ av arbete jag sökte, men det löste sig mycket snabbt för min del och jag fick faktiskt fyra olika erbjudanden att välja mellan utan att Arbetsförmedlingen var inblandad, men det är en helt annan historia.

Dagens Bild blir från Stortorget då det var lunchpaus under dagens förhandling i tingsrätten. Det var dock alldeles för varmt för en promenad med kryckorna utan det var mest för att inhämta lite frisk luft innan eftermiddagens fortsättning.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>