Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Varning i jultider

Som vanligt innan jul börjar det dyka upp mejl med att det finns paket som väntar på att hämtas ut och det är naturligtvis många som väntar paket i jultider. Det brukar vara “PostNord” eller “DHL” som är mest använda vid dessa försök till bedrägeri. I dagens fall kom det ett mejl från “DHL” att jag har ett paket att hämta, men att det måste lösas med den märkliga summan 35,59 kronor som ska betalas genom att klicka på en länk.

Om jag kollar länken så går den till en adress med landskoden .SK, dvs Slovakien. Nu tror jag dock inte det är någon i Slovakien som ligger bakom detta, utan det är någon som fått hemsida kapad och som sedan används av bedragarna. Klickar man på länken får man antagligen ange sitt bank- eller kreditkortsnummer och sedan kan skojarna tömma kontot på allt innehåll.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>