Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Elva timmars fullmäktige

Dagens kommunfullmäktige blev som väntat en lång föreställning på över elva timmar. Anledningen var budgetdiskussioner som inleddes med en allmän debatt och sedan en debatt nämnd för nämnd. Det var inget jag följde steg för steg utan jag var mest intresserad av den inledande allmänna frågestunden på en halvtimme och sedan avsägelser och nya val i kommunpolitiken. Dessa punkter var innan budgetdiskussionerna och i dessa nöjde jag mig med att följa diskussionen som gällde “min” nämnd Arbetsmarknadsnämnden. Det handlade mest om avvecklingen av verksamheten på Bubbetorps gård, men det var samma ståndpunkter som redan diskuterats i både nämnden och innan dess i Arbetsutskottet. Det blev också Filip Issals (L) sista insats i fullmäktige då han efter denna debatt lämnat alla uppdrag i kommunpolitiken. Filip gjorde en mycket bra sista insats genom att försvara Karlskronaalliansens beslut angående Arbetsmarknadscentrum på Bubbetorps gård.

Efter debatterna blev det omröstning om den kommunala budgeten för kommande år och där gick naturligtvis Karlskronaalliansens förslag segrande ur striden med 41-34, helt i enlighet med styrkeförhållandet gentemot oppositionen i fullmäktige,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>