Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Statslåneräntan nu 3.00 %

Varje vecka kommer mejl från Riksgälden om aktuell statslåneränta (SLR) och idag nådde denna treprocentsgränsen. I början av året låg SLR under två procent, så det är en rejäl höjning. Dessa höjningar kommer kraftigt att påverka schablonskatten för 2024 för alla som har populära investeringssparkonton (ISK) och kapitalförsäkringskonton (KF).

Mer om detta och exempel på skattebelopp om knappt två månader eftersom skatten 2024 kommer att baseras på den statslåneränta som gäller den 30 november 2023. Sen får vi väl se ifall det kommer några nyheter från regeringen i frågan om ISK-konton då det finns inskrivet i Tidöavtalet att skattebefrielse upp till visst sparbelopp ska genomföras under mandatperioden.

Klicka på bilden nedan för att se hur statslåneräntan utvecklats vecka för vecka under 2023.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>