Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Handboll för 65 år sedan

Dagens gamla bild blir för en gångs skull inte ett vykort, utan en bild från gamla Rekord-Magasinet som visar IFK Karlskronas allsvenska lag i handboll. IFK Karlskrona finns med på flera sådana lagbilder och denna bild är från 1958 då laget spelade sina hemmamatcher i Sparres exercishall, där laget höll till 1939-1961. Föreningen vann Allsvenska serien två gånger på 1940-talet men blev tyvärr aldrig svenska mästare.

Lagom till att Karlskrona Idrottshall stod klar 1961 åkte laget ur Allsvenskan med otroligt knapp marginal och kom sedan inte tillbaka förrän 1980, men det är en annan historia. Personligen har jag spelat mot rätt många av nedanstående spelare i Karlskronakorpen på 1970- och 1980-talet.

Idag håller IFK Karlskrona faktiskt fortfarande till i Allsvenskan, men det är numera det som tidigare kallades Division 2. Det som motsvarar gångna tiders Allsvenskan heter idag Handbollsligan och där kommer denna säsong Karlskrona att representeras av HF Karlskrona som är nykomlingar för året.

Stående från vänster: Jan-Eric Jansson, Percy Johansson, Lars Alexandersson, K. A. Fridh, Inge “Flygande Tunnan” Fredin, Ove Barck.
Knästående från vänster: Thorsten Olsson, Lars Hagberg, “Lill-Mesa” Johansson, Percy Sellborn, Christer Sandegård.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>