Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kortspel & sockerdricka 1916

Ett härligt gammalt fotovykort som snart lämnar samlingen är detta från Karlskrona Grenadjärregemente Gräsvik. Bilden är absolut knivskarp på dessa fem militärer som sitter och spelar kort med varsin flaska sockerdricka på bordet Fotograf är Wilhelm Eurenius (1863-1925) som tog många bilder just från Grenadjärregementet och kortet är präglat “W. Eurenius, Karlskrona 1916.”

Jag började nästan ångra att jag lade ut vykortet på Tradera, men då bud inkom direkt redan efter någon timme så går det ej att återkalla auktionen. Annars hade det fått flytta över från Karlskronasamlingen till ett liten samling sociala motiv i gamla tider.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>