Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nykterhetslogen Enighet

Gårdagens gamla vykort kom ju från Torhamn och så gör även dagens gamla kort från cirka år 1900 som har titeln “Vid möte med logen Enighet i Torhamn”. “Enighet” var en nykterhetsloge som fanns i Torhamn mellan åren 1895 och cirka 1937. Det var en lokalförening med nummer 659 under Nationaltemplarorden och Enighet hade ett eget vackert standar. Intresset verkar ha varit allra störst alldeles i början av 1900-talet då logen hade drygt 300 medlemmar och de höll möten i stort sett varje söndag året runt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>