Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bra sparränta hos SBAB

Efter Riksbankens höjning av styrräntan i onsdags följer SBAB ovanligt snabbt med och höjer räntan på sitt sparkonto till hela 3.00 procent. Det är många år sedan inlåningsräntan ens var i närheten av den procentsatsen. Har haft SBAB-konto några år och det fungerar helt perfekt på alla sätt och är mycket enkelt att flytta pengar både till och från sin vanliga bank. Gör man överföring tidigt på förmiddagen kommer beloppet fram inom några timmar och för man över innan klockan 13.00 kommer pengarna till den andra banken samma bankdag.

Jämför man SBAB:s ränta med exempelvis Swedbank så har den senare bara usla 1.10 procents ränta på sina e-sparkonton. Sen har de visserligen betydligt bättre räntor på sina fasträntekonton, men då är pengarna låsta i allt från tre månader till fem år beroende på vad man väljer för löptid.

SBAB:s sparkonto har helt fria uttag och inga avgifter och omfattas givetvis även av insättningsgarantin som i dagsläget är 1 050 000 kronor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>