Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sju dagar upp blev ned idag

Efter långt uppehåll vaknade intresset för aktier och fonder lite mer på allvar igen i början av året. Förra året var tydligen inte så bra för Stockholmsbörsen generellt, men hittills i år har den gått upp med cirka tio procent. Idag var faktiskt första dagen det var nedgång efter sju dagar med uppgång, men det har hela tiden varit små rörelser.

Idag var det mest koll på ståljätten SSAB som tappade drygt 13 procent, men det var helt väntat. Anledningen är att det var s k X-dag idag då aktien handlas utan rätt till utdelning. SSAB gav en mycket generös utdelning 8,70 kronor per aktie som normalt innebär att aktiekursen n sjunker motsvarande. Här blev det något mer med ett fall på tio kronor och några ören och dagens slutkurs blev 66,58 kronor.

Fonder är ju enkelt att handla oavsett om man handlar hos sin vanliga bank eller någon av nätbankerna eller nätbolagen. Däremot betydligt enklare numera att handla aktier via nätbankerna och det kommer efterhand fler inlägg om detta här i bloggen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>